ATENȚIE // Restricții de circulație pe străzile Chișinăului în legătură cu summitul platformei de sprijin pentru Moldova

Mâine, la Palatul Republicii va avea loc Summitul „Platforma de Sprijin pentru Moldova”. În acest context, vor fi restricții de circulație, anunță Poliția.

În acest context, în intervalul orelor 08:00 – 17:00, va fi restricționat traficul rutier pe strada Maria Cebotari, tronsonul străzilor Sciusev – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; pe strada București, tronsonul străzilor G. Bănulescu- Bodoni și Sfatul Țării; pe strada 31 August 1989, tronsonul străzilor G.Bănulescu – Bodoni și Sfatul Țării.

Transportul public va circula pe strada București, mai notează sursa citată.

Poliția recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea pe porțiunile indicate, să se conformeze cerințelor polițiștilor și să manifeste răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Amintim că la Chișinău, se va desfășura cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Oficiali din 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare sunt așteptate în capitala țării noastre. Șefa statului, Maia Sandu a declarat recent că vor fi abordate necesitățile imediate ale Republicii Moldova și măsurile de dezvoltare a țării pe termen mediu De asemenea, vor fi analizate proiectele de infrastructură și eficiență energetică, iar speranța autorităților este de a mobiliza sprijin financiar extern pentru satisfacerea acestor necesități în următorii doi ani, a subliniat șefa statului.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Germania, la Berlin, în aprilie anul trecut. Cea de-a doua ediție s-a desfășurat la București, pe 15 iulie, iar ultima a avut loc în Franța, în noiembrie 2022.

La cele trei conferințe ministeriale, partenerii de dezvoltare au anunțat angajamente financiare și umanitare pentru Republica Moldova, în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro, care urmează să fie alocate și valorificate în următorii ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share