Alte știri

Atenție! Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au intrat în vigoare noile cerințe la declararea valutei în vamă, stabilite în Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate, scrie Sputnik.

Astfel, funcționarul vamal va indica date suplimentare în Formularul tipizat TV-28. Documentul se eliberează persoanelor fizice care trec frontiera vamală şi serveşte pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora. Formularul tipizat TV-28 se eliberează după completarea Declarației vamale DV-6.
 
În urma modificărilor operate, în Formularul TV-28 se va nota suplimentar proveniența numerarului. În acest caz va fi indicată dacă suma declarată provine dintr-o moștenire, economii, vânzări, donație, cont bancar.
 
De asemnenea, în formular va fi indicat numele și adresa beneficiarului în cazul în care este vorba despre o altă persoană, dar și unde vor fi utilizați acești bani.
Ce se întâmplă pe piața financiară din Moldova, Cursul valutar, victoria bank, banca nationala, moldova agroindbank, leu dolar euro 
loading...

Comments are closed.