ATENȚIE ȘOFERI // Mașinile cu numere străine NU mai pot fi vândute sau cumpărate pe teritoriul Repblicii Moldova

Serviciul Vamal atenționează persoanele fizice rezidente și cele nerezidente, care au introdus în Republica Moldova un mijloc de transport declarat prin acțiune despre obligativitatea respectării noilor reglementări legale.

Începând cu 1 ianuarie 2021, este interzisă vânzarea mijlocului de transport declarat prin acțiune pe teritoriul Republicii Moldova, donarea acestuia, transmiterea prin moștenire, oferirea spre închiriere/subînchiriere, darea în comodat, gajarea sau punerea la dispoziția unei alte persoane.

Aceste acțiuni pot fi realizate pe teritoriul Republicii Moldova doar cu acordul organului vamal, după achitarea drepturilor de import. Nerespectarea acestor condiții se sancționează cu o amendă de la 60 la 90 de unități convenționale, cu obligarea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul RM.

De asemenea, în cazul în care mijlocul de transport nu a fost scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative sau prin declarația pe propria răspundere a persoanei), organul vamal va încasa drepturile de import.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe detalii, vă recomandăm să apelați Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (24/24) la numărul de telefon: 373 (22) 78-88-88, unde puteți primi informații sigure, din prima sursă, cu privire la legislația vamală.

Sursa: Jurnal.md

Citește și: Corporația Financiară Internațională va ajuta Republica Moldova să își consolideze sectorul agroalimentar și să stimuleze exporturile

Total
0
Shares
Total
0
Share