Social

ATENȚIE! Unele persoane pot fi purtătoare de Covid-19, dar fără simptome

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul briefingului de astăzi, de prezentare a informațiilor actualizate privind infecția prin Coronavirusul de tip nou, expertul OMS în epidemiologie, Stela Gheorghiță,  a venit cu un mesaj explicativ în ce privește infecția cu COVID-19, relatează Telegraph.md

Expertul a reiterat că această infecție a trecut în fază de pandemie, afectând aprope toate țările de pe glob.

Stela Gheorghiță a informat că cetățenii înca nu au imunitate față de această infecție, astfel, perioada de la pătrunderea virusului în organism până la apariția simptomelor clinice de boală poate dura și până la 14 zile.

În această perioadă de incubație, cei infectați pot să nu aibă simptome, dar reprezintă oricum o sursă de infecție pentru cei apropiați și pentru persoanele cu care intră în contact. Din această cauză, se recomandă de a da dovadă de responsabilitate și de a păstra distanța socială.

Expertul a precizat că virusul se transmite prin picături atunci când strănutăm sau tușim, dar și prin contact, atunci când mâinile sunt contaminate și ulterior sunt atinse nasul, gura sau ochii.

De aceea, este important să stăm acasă, să respectăm distanța socială, dacă totuși avem necesitatea de a ieși, și să spălăm mâinile pentru a evita contagierea.

Monitorizarea stării de sănătate este de acemenea importantă. Acele perosane care au călătorit în ultimele 14 zile sau au avut contact cu persoanele infectate cu noul coronavirus, trebuie să se autoizoleze la domiciliu, dar și de membrii familiei pentru a evita transmiterea virusului celor apropiați.

„Putem opri transmiterea împreună, fiind solidari și responsabili”, a concluzionat expertul OMS, Stela Gheorghiță.

Citește și: VIDEO // Imagini dezolante: Cum arată capitala pustiită în pandemie de COVID-19

loading...

Comments are closed.