Politic

Au fost anunțate rezultatele examinării celor 9 cereri în privința lui Ilan Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia juridică, numiri și imunități a finalizat examinarea celor nouă cereri, prin care Procuratura Generală solicită ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Astfel, au fost aprobate rapoartele, iar acestea urmează să fie transmise plenului Parlamentului pentru a adopta hotărârea pe marginea demersurilor procurorilor. Cererile vizează perioada 2012-2014 și vizează dosarul fraudei bancare și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o conferință de presă, președinta Comisiei juridice, Olesea Stamate, a menționat că Biroul permanent urmează să stabilească miercuri data ședinței în plen, inclusiv și caracterul deschis sau închis al ședinței. Avocații lui Ilan Șor au refuzat să participe la ședința de astăzi.

„Noi am examinat foarte atent și minuțios cele prezentate de către procurorul general. Au fost acordate întrebări destul de detaliate și vreau să vă zic că reprezentanții Procuraturii s-au descurcat foarte bine la acest capitol. Adică, ne-au oferit o informație comprehensivă ce s-a întâmplat în dosarul fraudei bancare. Din punctul meu de vedere, membrii comisiei au primit toată informația necesară de la Procuratura generală ca să-și formeze o opinie obiectivă vizavi de faptele pe care Procuratura pretinde că le-ar fi comis deputatul Ilan Șor”, a menționat Olesea Stamate.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații vor decide asupra cererilor procurorului general cu votul majorității, exprimat secret.

Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal. Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale. De asemenea, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu.

Ilan Șor, care a dispărut din spațiul public în iunie 2019, a declarat că este vorba despre un show pus la cale de către președinta Maia Sandu. Lui Ilan Șor i-a mai fost retrasă imunitatea parlamentară în august 2019.

loading...

Comments are closed.