Alte știri

Au fost desemnați câștigătorii concursului de creație „Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au fost desemnați câștigătorii concursul de eseuri „Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”. Acesta a fost lansat de Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 30 de ani ai Legislativului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe locul I s-au clasat trei tineri, care au obținut un punctaj egal. Este vorba despre Bianca Plămădeală – 16 ani, elevă a Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din capitală, Felicia Zaharcu – 16 ani, studentă a Colegiului de Industrie Ușoară din municipiul Bălți și Marina Cobîleanschi –  17 ani, elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia. Locul II l-a obținut Grigore Rînja – 17 ani, elev al Liceului Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Locul III este împărțit de Elena Cebotari – 17 ani, elevă a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din satul Bursuc, raionul Florești și Mădălina Groza –  16 ani, elevă a Liceului Teoretic din satul Țipala, raionul Ialoveni.

Învingătorii sunt invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat, un set de materiale informative și cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului.

Concursul de eseuri a fost organizat în efortul de a valorifica energia, creativitatea și inițiativa tinerilor din țară. Scopul acestuia este de a promova educația politică și civică în rândul generației tinere.

La concurs au putut participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Potrivit regulamentului, mini-eseurile trebuiau să conțină 101 de cuvinte, prin care autorul să descrie activitatea parlamentară.

Pe 23 mai  1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.