Social

Au încercat să introducă în țară prin contrabandă marfă chineză în valoare de 4.000.000 de Lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), investighează o infracțiune de contrabandă cu mărfuri de proveniență chineză, care au intrat în Republica Moldova prin postul vamal Tudora (la hotar cu Ucraina), cu valoarea estimată la peste patru milioane de lei.

Conform actelor prezentate funcționarilor vamali, rezulta că lotul de marfă transportat cu patru autocamioane ar fi fost compus din mașini pentru prelucrarea cerealelor, care, potrivit legii, sunt scutite de achitarea drepturilor de import. Prin urmare, autocamioanele au fost direcționate pe culoarul verde, cu validarea și acordarea liberului la vamă.

Astfel, în rezultatul controlului, oamenii legii au stabilit că mărfurile transportate nu coincid cu mărfurile indicate în declarațiile vamale prezentate. Respectiv, în containere au fost identificate mărfuri, care în mod obligatoriu urmau a fi supuse plăților vamale: biciclete, piese pentru biciclete, accesorii moto, precum și piese pentru motociclete.

La 22 ianuarie curent a fost pornită urmărirea penală în baza bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de contrabandă. Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la trei la 10 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă de până la 550 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Investigațiile continuă, în vederea elucidării multiaspectuale a circumstanțelor în care ar fi fost comisă infracțiunea de contrabandă și a stabilirii tuturor persoanelor implicate. Informațiile ulterioare vor fi prezentate cu respectarea prevederilor legale și a prezumției de nevinovăție a persoanelor.

Citește și: O farmacie a profitat de epidemia CORONAVIRUS și au încercat să se îmbogățească

loading...

Comments are closed.