Social

Au jefuit un bărbat la Botanica. Doi indivizi riscă să petreacă următorii 7 ani după gratii

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața de 04 decembrie 2020, doi indivizi urmărind scopul sustragerii bunurilor ce nu le aparțin, în timp ce aflau pe str. V. Crucii sec. Botanica, aplicând violența nepericuloasă pentru viață asupra unui bărbat în vârstă de 33 de ani, în mod deschis i-au sustras telefonul mobil și portmoneul, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii. Victima imediat a sesizat poliția.

La locul faptei bărbatul a comunicat polițiștilor că în timp ce se întorcea la domiciliu a fost atacat de doi tineri, care i-au aplicat câteva lovituri în regiunea feței și copului, l-au deposedat în mod deschis de telefonul ,,SAMSUNG GALAXY S8” și portmoneu. Prejudiciul care i-a fost cauzat constituie 7 000 lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală confort art. 187 C.P Jaf

În urma acțiunilor speciale de investigație întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, făptașii în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi un minor de 17 ani și un tânăr în vârstă de 18 ani. În cadrul acțiunilor procesual penale ei și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că suspecții nu sunt la prima abatere ei fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar minorul se cerceteaza in libertate. Conform legislației pentru fapta comisă ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.