Alte știri

Au scumpit lumina și ACUM se laudă că din 2020 vor oferi suport pensionarilor cu venituri mici pentru plata energiei electrice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proiectul bugetului de stat al Moldovei pentru 2020 prevede majorarea alocațiilor pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 lei și implementarea unui nou program de susținere a pensionarilor cu venituri mici pentru plata energiei electrice.

Proiectul bugetului prevede majorarea salariilor cu 6-10% pentru majoritatea angajaților bugetari. În același timp, unele categorii precum: primari, directori și directori-adjuncți de școli, bibliotecari, bucătari, pompieri și militari, vor avea creșteri de salarii în mărime de le 400 la 2500 lei. De asemenea, proiectul bugetului pentru 2020 prevede o autonomie financiară locală mai mare prin creșterea defalcărilor din impozitul pe venit al persoanelor fizice. Astfel, dacă până acum localitățile rurale primeau 75% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, începând cu anul viitor acestea vor primi 100%, iar orașele și municipiile – 50%.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Toate acestea însă sunt condiționate de creșterea productivității și a veniturilor la buget.

Bugetul pentru anul 2020 va fi un buget al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri. Creșterea veniturilor populației este o prioritate a Guvernului și, atâta timp cât vom avea o creștere a productivității și respectiv a veniturilor la buget, suntem deciși să continuăm creșterea salariilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

loading...

Comments are closed.