Alte știri

Au sustras 2 biciclete din scara unui bloc cu scopul de a le vinde. Ce riscă doi minori din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi minori  în vârstă de 17 ani, originari din mun. Chișinău au fost reținuți de ofițerii de investigații a Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuiți de comiterea unui furt de bicicletă și trotinetă, din scara unui bloc de locuit. Minorii nu sunt la prima abatere, anterior fiind documentați pentru infracțiuni analogice.

Conform informaţiilor acumulate de polițiști în cadrul investigaţiilor suspecții au pătruns prin acces liber, pe timp de noapte  în scara unui bloc de locuit amplasat pe str. Grenoble, din sec. Centru. Momentul sustragerii a bicicletei și trotinetei a fost surprins de camerele de supraveghere. Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 4 500 lei.

În cadrul audierilor minorii și-au recunoscut vinovăția, comunicând forțelor de ordine că au sustras bicicletele și urmau să le vândă pentru a obține un profit. Bunurile sustrase au fost ridicate de polițiști și urmează a fi returnate proprietarei.

Minorii sunt cercetați în stare de libertate pentru furt, infracțiune care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 000 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

loading...

Comments are closed.