Au turnat întâi asfaltul, iar acum schimbă țevile. Strada cu care se mândrea Constantin Țuțu că e reparată, din nou în șantier

Constantin Țuțu, Drumul Schinoasei, drum in reparatie, santier
 

Strada Drumul Schinoasei din orașul Codru, despre care Țuțu anunța fastuos cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare că este reparată, a intrat din nou în șantier, informează noi.md.

În iulie 2018, Constatin Țuțu, candidatul de pe Circumscripția 33 din partea Partidului Democrat, anunța fastuos:

„Mă aflu pe strada Drumul Schinoasei din orașul Codru și am vești bune pentru locuitorii din această zonă, inclusiv și pentru Andrei Năstase. În sfârșit această porțiune de drum a intrat în reparație, după zeci de demersuri și uși la care am bătut. Sunt convins, chiar dacă am făcut posibil reparația drumului din fața casei lui Andrei Năstase, el în continuare va striga la televiziunile care-l promovează că nimic nu se construiește în această țară. În schimb alți oameni, precum maestrul Anatol Mârzenco, a ieșit la poartă pentru a spune mulțumesc. Pentru mine aprecierea unor astfel de oameni contează mult mai mult decât opinia oponenților politici”.

Oamenii cred că graba are o explicație – alegerile parlamentare care s-au desfășurat în februarie. Deși nu a trecut nici un an, drumul respectiv s-a transformat într-un șantier, pentru că se fac lucrări de renovare a rețelelor inginerești. Locatarii se bucură că țevile vor fi schimbate, dar nu înțeleg cum e posibil ca aceste lucrări să aibă loc după ce drumul a fost reparat recent.

Pentru explicații am mers la primăria Codru. Primarul de Codru, Vladimir Munteanu nu era la locul de muncă și a fost sunat. El a refuzat să ofere detalii, motivând că nu știe nimic. A spus că mai multe știe arhitectul Gheorghe Stegărescu. Potrivit lui, înainte de începerea lucrărilor de reparație a porțiunii de drum s-a adresat la cei de la „Apă-Canal”, cerându-le să intervină. Întreprinderea le-ar fi trimis o scrisoare, pe care Stegărescu a refuzat să ne-o arate, prin care sunt anunțați că țevile ar fi într-o stare satisfăcătoare. Așa că responsabilii din cadrul primăriei s-au grăbit să repare drumul.

Mai apoi, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Responsabili din cadrul primăriei Chișinău nu au răspuns la apel pentru a comenta situația. Directorul tehnic al întreprinderii Apă-Canal, Anatol Lichii n-ea spus că se va documenta și va reveni ulterior cu detalii. Precizăm că pentru reparația capitală a străzii Drumul Schinoasei, cu o lungime de aproape un kilometru, primăria Codru a alocat un milion și jumătate de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share