Politic

Audierile privind imixtiunea Open Dialog în politica internă a R. Moldova s-au amânat! Iată din ce motiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice a decis amânarea audierilor programate pentru săptămâna curentă.

Decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea unor persoane care urmau să fie audiate și care au invocat imposibilitatea de a da curs invitației. Prin urmare audierile au fost reprogramate pentru săptămâna viitoare. Următoarele audieri vor avea loc luni, 12 noiembrie 2018.

Menționăm că la 4 octombrie curent, Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport în plenul Parlamentului și să vină cu recomandări.

Amintim că Ludmila Kozlovska a fost cea care a luat apărarea raiderului Veaceslav Platon în Parlamentul European atunci cînd acesta fost arestat și condamnat la închisoare pentru fraude bancare în Republica Moldova. Mai mult, din diferite poze reiese că doamna Kozlovska are relații de cooperare cu liderii PAS cu DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și cu unii așa-ziși reprezentanți ai societății civilie de la Chișinău, precum avocata Ana Ursachi și jurnalista Natalia Morari. Kozlovska chiar a recunoscut că OPEN DIALOG a achitat pentru unele călătorii ale Maiei Sandu la Bruxelles, deși lidera PAS neagă acest lucru. Și asta în contextul în care unul dintre finanțatorii Fundației este oligarhul kazah, Mukhtar Ablyazov, personaj implicat în devalizarea celei mai mari bănci din Kazahstan, iar Ludmila Kozlovska a fost interzisă în spațiul UE în 2018 fiind acuzată de relații cu serviciile secrete ruse (FSB).

loading...

Comments are closed.