(audio) Veaceslav Platon recunoaște că a dorit să pună Moldova pe brânci “Puteam bloca toate băncile și bancomatele din țară”

veaceslav platon, laundromatul rusesc, furtul miliardului, miliardul inapoi, asistenta lui platon, platon adjunct

Într-un articol postat pe site-ul proiectului de investigație Zeppelin, se demnonstrează că omul de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca fiind raiderul numărul 1 în CSI, a fost implicat direct în jaful secolului cunoscut ca și Miliardomat. 

Zeppelin a postat în articol o înregistrare audio, expediată de unul din avocații lui Platon, a cărei veridicitate și autenticitate a fost confirmată, în care omul de afaceri recunoaște cu mândrie în voce că a atacat sistemul bancar din Republica Moldova și a declarat că putea să facă în așa mod ca bancomatele să nu mai poată fi accesate, ca băncile să se oprească, oamenii nu pot primi bani de peste hotare, dar acest lucru nu s-a întâmplat doar din cauza intermediarilor incompetenți de care dispunea acesta.

Raiderul numărul 1 explică schema sa adăugând că dacă aceasta ar fi fost valorificată după cum acesta dorea, Republica Moldova avea să se blocheze, fără a avea nici o posibilitate de progres. Cei de la Zeppelin afirmă că această înregistrare audio reprezintă un autodenunț, o dovadă clară a faptului că Platon a fost implicat în schemele de spălare a banilor și a jafului secolului. Totodată această înregistrare este un temei bun care obligă instituţiile de drept de la Chişinău să-i recalifice faptele conform componenţei de infracţiune de atac la securitatea economică, subminarea securităţii statului şi trădare de patrie.

Continuarea investigației o puteți citi AICI.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share