Alte știri

(Audio) Vitalie Călugăreanu: În spatele acestei coaliții PSRM cu ACUM se întâmplă ceea de ce m-am temut cel mai mult!

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 august, postul de televiziune din Federația Rusă, „Pervîi Canal” ar urma să fie difuzat în Republica Moldova de către „Accent TV”, post afiliat socialiștilor, care mai dețin „NTV Moldova” și „TNT Moldova”. Știrea a fost analizată de jurnalistul Vitalie Călugăreanu la Europa Liberă. 

Călugăreanu afirmă că într-un fel a rămas surprins de această noutate. „Dacă este adevărată informația că acoliții lui Dodon preiau de la Prime retransmiterea Pervîi Canal din Rusia pe teritoriul Republicii Moldova, asta este încă o dovadă că Dodon i-a fentat pe „ai noștri” și în spatele acestei coaliții de conjunctură cu ACUM se întâmplă ceea de ce m-am temut cel mai mult – se întărește un nou monstru, unul care nu urmărește decriminalizarea statului, ci preluarea schemelor”, a declarat el.

Urmăriți-ne și pe Telegram!
„Vă rog să fiți foarte atenți la ceea ce se întâmplă în Consiliul Audiovizualului, de fapt, la ceea ce nu se întâmplă în Consiliul Audiovizualului, care vedem că rămâne intact, nimeni nu a demisionat nici după acea ședință a comisiei parlamentare și, se pare, și-au găsit cei de acolo un nou protector, un nou stăpân căruia să-i slujească și pe care să-l ajute să controleze spațiul mediatic. Noi am așteptat o altfel de luptă cu propaganda și concentrarea mass-media, dacă sincer. Dacă așa înțeleg noii guvernanți instituirea normalității, atunci avem o problemă și avem o problemă mare”, a adăugat Călugăreanu.
 

De ce, totuși, premierul Maia Sandu nu se opune schemelor pe care le pune la cale Dodon? „Ar trebui să aibă un cuvânt greu de spus Guvernul Maiei Sandu, pentru că Guvernul Maiei Sandu și-a asumat, de fapt, guvernarea Republicii Moldova în următorii ani sau în următoarea perioadă cât va dura, mă rog, această coaliție cu Partidul Socialiștilor. Din păcate, semnalele pe care le am și mutările anemice pe care le vedem denotă că se încearcă preluarea schemelor prin care Vlad Plahotniuc și-a construit acel odios imperiu, acea caracatiță care îi alimenta jucăria penală cu bani murdari. Și se întâmplă asta în spatele infantilismului politic al celor din Blocul ACUM, oameni de la care avem alte așteptări”, a declarat jurnalistul DW.com.

Mai jos puteți audia interviul integral.

loading...

Comments are closed.