AUR cere ca PAS să-i scoată de pe listă pe anti-românca Natalia Davidovici și „torționarul” Andrian Cheptonar

Liderul AUR, Vlad Bilețchi a cerut astăzi ca PAS să-i retragă de pe listă pe Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar, informează Timpul.md

Locul 9 pe lista PAS, Natalia Davidovici este o propagandistă pro-rusă, care s-a opus sistării difuzării pe teritoriul Republicii Moldova a posturilor de propagandă a Kremlinului.

Candidata PAS, a acceptat ca la postul de televiziune pe care îl conducea să fie difuzat un documentar (difuzat la TV7, acum TV8, „Transnstria – avanpostul rusesc”) în care regimul ilegal de la Tiraspol era numit „țară care are un președinte ales democratic”.

Adrian Cheptonar este al 39-lea pe listele PAS și conduce organizația teritorială PAS Ungheni. În 2009, când lucra la securitate, în calitate de ofițer de informații, a reținut tinerii care mergeau de la Ungheni la Chișinău să protesteze. Candidatul PAS a oprit autocare și mașini la Ungheni, dar și la vamă. La 7 aprilie 2009, acesta a dat tinerii pe mâna polițiștilor.

Amintim că locul 41 în lista PAS, Andrian Cheptonar a fost ofițer de informații la SIS în perioada 2004 – 2010. Pe 7 aprilie, în toiul ”revoluției Twitter”, Andrian Cheptonar a fost dislocat în municipiul Ungheni, unde actualmente este șeful OT PAS.

Misiunea lui Cheptonar a fost una clară: să oprească mașinile care se deplasau spre centrul orașului Chișinău, iar pe tinerii „suspecți” să-i rețină și să-i ducă în comisariatele poliției pentru a fi „puși la punct”. Cheptonar personal, scotea din mașini și autobuze, toți tinerii, erau lăsați să plece mai departe doar persoanele în etate.

Citește și: PAS primește subvenții de sute de mii de lei, dar cere bani de la moldovenii plecați din țară

Total
0
Shares
Total
0
Share