Actualitate

Aureliu Ciocoi: ”Împărtășirea enoriașilor cu aceeași lingură poate duce la o creștere a infectărilor cu COVID-19”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și-a exprimat îngrijorarea că împărtășirea enoriașilor cu aceeași lingură în bisericile ortodoxe înainte de Paște poate duce la o creștere a infectărilor cu COVID-19, în următoarele două săptămâni, informează Radio Europa Liberă

Vorbind după ședința de marți a Centrului unic de comandă a stării de urgență, Ciocoi a spus că poliția a monitorizat la sfârșitul săptămânii trecute aproape 700 de biserici, iar în majoritatea cazurilor slujbele s-au desfășurat în interior, participând în total aproximativ 10 mii de oameni.

Dacă icoanele se dezinfectează, iar spațiile se aerisesc, atunci împărtășirea cu o singură lingură fără a fi dezinfectată este o problemă generală”, a spus Ciocoi.

El a mai informat că, marți, în Republica Moldova au fost confirmate 453 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, menținându-se o tendință de descreștere.

Cu încă 25 de bolnavi pierzând lupta cu virusul, numărul deceselor rămâne însă ridicat, ajungând la 5 616.

Premierul interimar a numit printre posibile explicații faptul că tulpina britanică a virusului a devenit preponderentă în Republica Moldova, iar persoanele infectate se adresează târziu la medic, făcând forme grave.

Citește și: Raport: Emisiile de carbon vor crește periculos anul acesta, cu efecte devastatoare pentru climă

loading...

Comments are closed.