Externe

Australia: 7,4 miliarde de dolari pentru droguri într-un singur an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Australienii au cheltuit circa 7,4 miliarde de dolari într-un an pe cocaină, heroină, ecstasy şi metamfetamină, conform unei analize a apelor reziduale din ţară, relatează DPA.

Conform estimărilor, 11,5 tone de metamfetamină, 4,6 tone de cocaină, 2,2 tone de MDMA (ecstasy) şi peste 900 de kilograme de heroină au fost consumate în Australia într-un an, arată un raport al Comisiei de informaţii privind criminalitatea, publicat marţi.

Acest al nouălea raport se bazează pe analize ale apelor reziduale din Australia desfăşurate între august 2018 şi august 2019 şi acoperă circa 57% din populaţia Australiei, adică aproximativ 13,3 milioane de persoane.

Utilizarea de substanţe interzise a crescut comparativ cu anul precedent, când au fost cheltuite pe droguri 6 miliarde de dolari.

Consumul estimativ de MDMA a crescut de peste două ori în aceeaşi perioadă.

„Australienii cheltuiesc sume semnificative pe substanţe interzise în fiecare an, generând profituri exclusiv pentru grupările de crimă organizată”, a precizat într-un comunicat directorul executiv al comisiei, Michael Phelan.

Metamfetamina, un drog sintetic stimulant cunoscut şi sub denumirea de ‘gheaţă’, rămâne cel mai căutat drog ilegal, pentru care australienii au cheltuit 5,6 miliarde de dolari.

Australia înregistrează al doilea cel mai ridicat consum de ‘gheaţă’ într-un clasament cu 18 ţări europene unde au fost realizate studii comparabile.

Sursa: agerpres.ro 

Citește și: Şase deţinuţi au murit în urma unei revolte într-un penitenciar din nordul Italiei

loading...

Comments are closed.