Alte știri

Australia a raportat unul dintre cele mai ridicate bilanțuri ale deceselor zilnice de COVID-19 din acest an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Australia a raportat duminică unul dintre cele mai ridicate bilanțuri pentru cazurile locale de infectări cu coronavirus din acest an, orașele Sydney și Darwin intrând în lockdown, iar restricțiile pentru împiedicarea transmiterii fiind înăsprite în patru state australiene, informează Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Sydney a intrat de duminică într-un lockdown de 2 săptămâni, în contextul în care focarul din cartierul Bondi a ajuns la 110 cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, în timp ce detectarea unui focar la Darwin (nord) a dus la impunerea unui lockdown de 2 zile.

„Având în vedere cât de contagioasă este această variantă a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile ne vom confrunta cu o creștere a numărului de cazuri”, a declarat premierul statului News South Wales, Gladys Berejiklian, într-o conferință de presă organizată la Sydney.

Până duminică seară în Australia au fost raportate 38 de cazuri de infectare cu diferite variante ale coronavirusului, dintre care 30 la Sydney, 4 în Teritoriul de Nord, 3 în Queensland și unul în Australia de Vest.

Este pentru prima oară în ultimele luni când atât de multe regiuni diferite ale Australiei au raportat infecții noi în aceeași zi, iar ministrul federal al sănătății, Greg Hunt, i-a avertizat la rândul său pe australieni că numărul infecțiilor va crește.

„Sunt încrezător că vom trece cu bine prin asta. Vor fi cazuri ce vor mai apărea. Trebuie să fim sinceri și conștienți de acest lucru”, a declarat el.

Queensland, Australia de vest, Australian Capital Territory (ACT) și Australia de Sud a impus măsuri mai dure de distanțare socială, unele state și teritorii australiene închizându-și granițele pentru sosirile din zonele afectate de coronavirus iar altele impunând măsuri de purtare a măștilor în spațiile închise.

De la începutul pandemiei, Australia a raportat 30.499 de cazuri de infectare și 910 decese au fost puse pe seama COVID-19. Această țară se confruntă însă cu reticența populației față de vaccinare iar în ultima perioadă de timp au reînceput să apară mici focare de infectare. Conform datelor publicate de autorități, până în prezent doar 1,4 milioane de persoane sunt vaccinate cu ambele doze, dintr-o populație totală de 25 de milioane de locuitori.

De duminică, locuitorii din Sydney nu-și mai pot părăsi locuințele decât pentru cumpărături esențiale, pentru a merge la serviciu, la școală, pentru a face mișcare sau din motive medicale.

loading...

Comments are closed.