Autoritatea Aeronautică Civilă suspendă certificatul de operator aerian al Air Moldova din cauza lipsei de aeronave valabile

Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent.

Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian.

Astfel, la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă, a suspendat AOCul Air Moldova, până pe 31 octombrie 2023.

În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație gratuită.

Mai multă informație privind acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazul anulării zborurilor găsiți accesând AICI

Total
0
Shares
Total
0
Share