Alte știri

ANI a constatat dublă stare de incompatibilitate în privința unui inspector din cadrul Biroului Vamal Centru

Pinterest LinkedIn Tumblr

În baza unei sesizări, inspectorul de integritate a demarat controlul și a stabilit că, din 2011, contrar legislației, inspectorul vamal deținea concomitent cu funcția publică și calitatea de – administrator, membru în organele de conducere și co-fondator cu cota parte de 70% în capitalul social, în cadrul unei firme.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Deși, de la fondarea sa, firma nu a înregistrat activități economice, fiind specializată în sfera turismului și transportului auto de călători, inspectorul de integritate a precizat în actul de constatare că – inspectorul vamal ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților prin faptul că, având termenul legal de 30 de zile de la apariția stării de incompatibilitate, nu a renunțat la funcția de administrator și membru al organelor de conducere. La fel, inspectorul vamal a omis să transmită unei alte persoane în administrare fiduciară cota-parte de 70 %, deținută în fondul statutar al firmei.

Dacă actul emis de ANI, va rămâne definitiv – subiectul vizat riscă să nu mai dețină funcții publice pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Inspectorul vamal a contestat actul emis de ANI în instanța de judecată.

loading...

Comments are closed.