Social

Autoritățile conlucrează în favoarea implementării programelor de sănătate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inițiativele din domeniul sănătății publice anunțate săptămâna trecută, sunt deja implimentate în săptămâna aceasta, relatează Telegraph.md cu referire la anunțil făcut de șeful statului pe facebook.

Un exemplu în acest sens este transportul public achitat din contul statului pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

„Astăzi Guvernul a aprobat modificări la Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, care prevăd inclusiv achitarea de către stat a cheltuielilor de transport public suburban și interurban ( tur – retur) pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice care efectuează tratament prin chimioterapie.” a scris Președintele pe pagina sa de facebook.

Igor Dodon, menționează și Programul „Un Doctor pentru tine” care și-a reluat activitatea de săptămâna aceasta, la inițiativa sa exprimată săptămâna trecută.

„Totodată, în derulare se află și Programul ”Un doctor pentru tine”, care include efectuarea gratuită: a screening-ului mamar, a screening-ului pulmonar, a examenului stomatologic pentru copii și consultația medicilor specialiști. Implementarea acestui program are drept scop sporirea accesului populației la consultațiile specialiștilor de profil și prevenirea unor boli grave în mediul populației rurale.” a declarat Igor Dodon.

Cât despre eficiența acestui program, stopat anterior de Guvernul condus de Maia Sandu, șeful statului oferă un exemplu de ieri, în satul Măgdăcești, Criuleni, când în timpul efectuării screening-ului prin radiografie pulmonară de către echipa mobilă a programului, a fost depistat un caz de tuberculoză în fază distructivă.

Igor Dodon promite că împreună cu Guvernul, vor întreprinde toate măsurile pentru a asigura cetățenii cu servicii medicale de calitate.

Citește și: Ion Chicu: Ședință cu Peter Michalko și consilieri de nivel înalt

 

 

loading...

Comments are closed.