Autoritățile din Bălți copie proiectele sociale ale lui Ilan Șor de la Orhei

Orheiul devine un model de dezvoltare pentru alte localități din Republica moldova, ilan shor nicolae grigorisin, partidul nostru renato usatii

Orheiul devine din ce în ce mai mult un model de dezvoltare pentru alte localități din Republica Moldova. Bunele practici implementate de administrația locală din Orhei, în frunte cu edilul Ilan Șor încep să fie preluate, însă, deocamdată, doar parțial. Zilele trecute, autoritățile de la Bălți au decis să ofere posibilitate bătrânilor să circule gratuit în anumite ore pe anumite rute, după ce administrația Orheiului a asigurat transport gratuit pentru toți locuitorii, pe toate rutele, în orele de vârf.

Începând cu 1 aprilie, pensionarii din Bălți pot călători gratuit în patru rute de autobuz care circulă în localitate. Pe una din aceste rute transportul gratuit este asigurat pe durata întregii zile, iar pe celelalte trei între orele 9.30-12.00. Potrivit paginii web oficiale a autorităților locale din Bălți, acest serviciu de transport va funcţiona doar timp de două luni „într-un mod de testare”.

Se pare că autoritățile de la Bălți au luat exemplu de la administrația publică din Orhei, or, în această localitate de asemenea a fost asigurat transport gratuit. Totuși, deși Orheiul este o localitate mai mică și, respectiv, cu un buget mai mic, autoritățile au asigurat acest serviciu pentru toate categoriile de cetățeni, pe toate rutele și atunci când călătorii au cel mai mare nevoie de transport – în orele de vârf între 7.00 – 9.00 și 17.00-19.00, atunci când oamenii pleacă sau vin de la serviciu/școală/grădinițe.

Amintim că la sfârșitul anului 2018, la inițiativa primarului Ilan Șor, la Orhei au fost aduse 36 de microbuze confortabile noi, care asigură transportul public în municipiu. Pe lângă faptul că în orele de vârf călătoriile sunt gratuite, noile microbuze sunt mult mai confortabile și mai sigure decât transportul public din orice localitate din Republica Moldova. Ele vor fi dotate cu camere video, sistem GPS, wi-fi gratuit, dar și cu sisteme de aer condiționat.

Orhei, Ilan Shor, transport public gratuit, Ilan Shor, Primaria Orhei

Total
0
Shares
Total
0
Share