Alte știri

Autoritățile din Los Angeles recomandă cu tărie ca toată lumea să poarte măști în interior

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au cerut persoanelor vaccinate să continue să poarte măști, din cauza răspândirii globale a variantei Delta, New York City și Los Angeles par să adopte acum abordări ușor divergente.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

New York și California au ridicat toate restricțiile legate de coronavirus în afaceri și adunări sociale în urmă cu aproape două săptămâni, semne ale unui progres imens, după ce au suferit valuri devastatoare ale virusului.

Ambele state au urmat îndrumarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor care a permis persoanelor complet vaccinate să nu mai poarte mască în majoritatea situațiilor (dar au rămas excepții pentru domeniile din sănătate și transportul public, printre altele).

Acum, însă, potrivit New York Times, autoritățile din Los Angeles au anunțat că recomandă cu tărie ca toată lumea să poarte măști în interior, indiferent de starea de vaccinare, ca măsură de precauție împotriva variantei Delta.

În schimb, primarul Bill de Blasio din New York a declarat marți că angajații din biroul municipal complet vaccinați nu mai sunt obligați să poarte măști sau să respecte protocolul de distanțare socială din interiorul birourilor lor. Doar lucrătorii municipali nevaccinați și cei care interacționează cu publicul trebuie să poarte în continuare măști.

Vom face ajustări atunci când vom vedea dovezi reale, consistente, dar până acum datele ne spun că, de fapt, lucrurile continuă să meargă în direcția corectă”, a spus Blasio la o conferință de presă.

Experții în sănătate publică sunt în general de acord că vaccinarea oferă cea mai bună protecție împotriva oricărui tip de virus și că este puțin probabil ca varianta Delta să prezinte un risc ridicat pentru persoanele care au fost complet vaccinate.

De luni, orașul Los Angeles a avut o medie zilnică de trei cazuri noi de virus la 100.000 de persoane în ultima săptămână, în timp ce New York City a avut o medie zilnică de două la 100.000 în aceeași perioadă de timp, potrivit unor date citate de New York Times.

În Los Angeles, unde 50% dintre rezidenți sunt complet vaccinați, varianta Delta a reprezentat aproape jumătate din toate cazurile secvențiate în săptămâna care se încheie pe 12 iunie, a precizat luni Departamentul de Sănătate Publică din județul Los Angeles.

“Până să înțelegem mai bine cum și către cine se răspândește varianta Delta, toată lumea ar trebui să se concentreze pe protecție maximă cu întreruperi minime ale rutinei, deoarece toate companiile funcționează fără alte restricții”, au declarat oficialii județeni într-un comunicat, precizând că distanțarea socială și numărul maxim de persoane într-o încăpere nu sunt măsuri necesare.

Până în prezent, există puține dovezi că newyorkezii complet vaccinați trebuie să ia măsuri de precauție mai mari, din cauza variantei Delta, a spus Mitchell Katz, directorul executiv al sistemului spitalului public din oraș.

„În mod copleșitor, vaccinul funcționează împotriva variantei Delta, astfel încât oamenii își pot ține măștile deoparte dacă au fost complet vaccinați”, a spus Katz.

loading...

Comments are closed.