Autoritățile Kîrgîstanului își îndeamnă cetățenii să-și amâne călătoriile în Federația Rusă

Ministerul de Externe al Kîrgîzstanului își îndeamnă cetățenii să-și amâne călătoriile nenecesare în Rusia, după atacul de la sala de concerte din Moscova care a fost atribuit imigranților din regiunea Asiei Centrale, relatează Reuters, citat de Moldova1.md

Incidentul a exacerbat sentimentele anti-imigrație din Rusia, în special împotriva celor proveniți din state predominant musulmane din Asia Centrală, observă agenția.

Un bărbat născut în Kârgâzstan se numără printre cei arestați preventiv în urma atentatului de la sala de concerte Crocus de la periferia capitalei ruse, în urma căruia au fost uciși 139 de oameni și răniți 182, potrivit celui mai recent bilanț.

Suspectul respectiv este acuzat că i-a cazat pe cei patru atacatori de origine tadjică, aflați de asemenea în arest.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care a difuzat imagini video ale masacrului.

În Rusia trăiesc sute de mii de tadjici, uzbeci și kârgâzi, iar potrivit agenției Reuters unii din ei afirmă că se confruntă acum cu atitudini mai dure; de exemplu, unii pasageri refuză să ia taxiuri cu șoferi tadjici.

În recomandările emise săptămâna aceasta, ministerul de externe din Kârgâzstan le cere cetățenilor să nu călătorească în Rusia decât dacă este neapărat necesar, iar în astfel de situații să verifice dacă dețin în permanență asupra lor toate documentele obligatorii și să respecte ordinele legale ale poliției ruse.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share