Politic

Autoritățile locale a capitalei au alocat 21 de milioane de lei pentru iluminarea trecerilor pietonale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile locale au alocat 21 de mln de lei pentru iluminarea trecerilor pietonale, a parcurilor și scuarurilor din Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către conducerea întreprinderii municipale „Lumteh”, Veaceslav Buț, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei capitalei, relatează MOLDPRES.

Suma de 21 de mln de lei se conține în planul de investiții pentru anul 2018 al întreprinderii municipale „Lumteh”. „În acest an se preconizează prelungirea lucrărilor de iluminare a trecerilor pietonale din orașul Chișinău. O atenție deosebită se va acorda iluminatului public în parcurile și scuarurile orașului. Conform planului, vor fi reabilitate rețelele de iluminat în următoarele parcuri: „La Izvor”, „Râșcani”, „Valea Morilor” și „Valea Trandafirilor”, a spus Veaceslav Buț.

Sursa citată a specificat că pe principalele artere din Chișinău corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu LED-uri. „În total, circa 1500 de corpuri de iluminat de tip LED vor fi instalate pe strada Ciuflea, pe viaductul care face legătura între sectoarele Botanica și Centru, pe strada Calea Ieșilor, Alba Iulia, bulevardul Moscovei, bulevardul Kiev, Mircea cel Bătrân, precum și în Piața Marii Adunări Naționale. În prezent, doar 30-40% din corpurile de iluminat din capitală sunt de tip LED. Acestea se caracterizează printr-un consum de energie electrică mai mic cu circa 50%”, a afirmat Veaceslav Buț.

Totodată, din suma totală, trei milioane de lei vor fi alocate pentru iluminarea curților și cinci milioane de lei – pentru iluminatul porțiunilor de drum din apropierea instituțiilor bugetare.

Anterior, mai multe ONG-uri au solicitat autorităților locale să suplinească numărul de corpuri de iluminat pe străzi și au semnalat lipsa iluminării pe trecerile pietonale.

loading...

Comments are closed.