Actualitate

Autoritățile municipale vor intensifica măsurile de prevenire a alunecărilor de teren din strada Maria Drăgan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul General, Ion Ceban, a convocat astăzi ședința Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău, pentru a coordona măsurile de urgență, impuse de alunecările de teren din str. M. Drăgan, sectorul Ciocana.

La întrunire au participat reprezentanții structurilor administrației publice locale, precum și ai Direcției pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, unde a fost raportată situația privind acțiunile care necesită întreprinse privind tasările din zona scuarului panoramic de pe str. M. Drăgan.

Ion Ceban, președintele Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău a solicitat responsabililor municipali să sisteze temporar exploatarea zonei de agrement, securizarea perimetrului afectat de alunecările de teren și contractarea expertizei necesare pentru oferirea soluțiilor cât mai urgente de intervenție pe adresa respectivă.

În context, Primarul General a dat indicațiile de rigoare subdiviziunilor municipale să asigure în termeni proximi desfășurarea achizițiilor solicitate, pentru ca instituțiile de profil să poată interveni prompt conform competențelor, în contextul în care specialiștii atenționează că apariția acestui fenomen geologic poate afecta rețelele inginerești (gaz, apă și telecomunicații) care traversează perimetrul scuarului cu vedere panoramică a orașului Chișinău.

loading...

Comments are closed.