Social

Autoservice-urile din Chișinău, în vizorul poliției, ANTA și FISC-ului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu data de 8 septembrie curent, ofițerii Inspectoratul Național de Investigații, împreună cu angajații Autorității Administrative „Agenția Națională Transport Auto” și cei de la Serviciul Fiscal de Stat, au demarat un șir de acțiuni de control în vederea verificării agenților economici ce prestează servicii de autoservice.

În urma verificărilor s-a constatat că unele întreprinderi, deși sunt autorizate și dispun de actele necesare pentru activitate, nu dispun de Extrasul din Registrul de Activități Conexe, eliberat de ANTA.

În Context, Agenția a reiterat că întreprinderile pot desfășura activități de autoservice doar în baza înregistrării prealabile în Registru, prin notificare, în modul stabilit, la ghișeul unic la Agenției.

Activitățile specifice de autoservice pe care le notifică Agenția se regăsesc la alin. (1), art. 94 din Cod.

Desfășurarea activităților de autoservice cu încălcarea prevederilor sus menționate fără a fi înregistrate în Registru prin notificare, atrage răspunderea contravențională cu sancționarea acestora conform art. 197 alin. (28), Cod Contravențional, cu aplicarea amenzii de la 60 la 75 u.c., aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 240 la 270 u.c., aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 400 la 450 u.c., aplicată persoanei juridice.         

Astfel, Agenția Națională Transport Auto solicită întreprinderilor de autoservice, să asigure respectarea condițiilor de notificare pentru genurile de activitate pe care le efectuează și care urmează a fi incluse în Registrul Activităților Conexe, și să respecte obligațiunile impuse de actele normative în vigoare.

Acțiunile de control în vederea verificării agenților economici ce prestează servicii de autoservice vor continua.

Citește și: AVERTISMENT FISC: În luna curentă sunt preconizate verificări operative

loading...

Comments are closed.