Externe

Avertisment OMS: Au crescut atacurile asupra spitalelor și ambulanțelor în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că atacurile asupra spitalelor, ambulanțelor și a altor instituții medicale din Ucraina s-au înmulțit în ultimele zile și avertizează că țara este lipsită de provizii medicale vitale, informează Reuters.

ONU a confirmat luni că cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața în cele 16 atacuri care au avut loc asupra spitalelor de la începutul războiului în Ucraina din 24 februarie.

Reprezentantul OMS pentru Europa, Catherine Smallwood, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că bilanţul include incidente în care ambulanţele au fost folosite în alte scopuri decât asistenţa medicală de urgenţă. „Vom continua să actualizăm aceste cifre. Au crescut rapid în ultimele zile”, a declarat Smallwood.

Agenţia a lucrat pentru a furniza rapid materiale medicale în Ucraina, unde oxigenul, insulina, echipamentele de protecţie personală, materialele chirurgicale şi rezervele de sânge se epuizează rapid, a declarat directorul regional pentru Europa, Hans Kluge. Rezervele de oxigen, vaccinurile pentru copii şi expertiza în domeniul sănătăţii mintale se numără printre priorităţile principale ale OMS pentru regiune, a adăugat Kluge.

Kluge a vorbit și despre importanța prioritizării nevoilor femeilor, inclusiv sănătatea maternă și îngrijirea obstetricală de urgență, și de a răspunde violenței sexuale și de gen.

Conflictele din trecut ne-au arătat că adolescentele, femeile cu dizabilități și femeile în vârstă sunt cele mai vulnerabile. Ele se confruntă cu un risc crescut de a suferi atacuri din partea persoanelor necunoscute și din partea grupurilor armate, precum și din partea partenerulului, dar și abuz și exploatare sexuală”, a spus Kluge.

loading...

Comments are closed.