Social

Avertisment, pentru cei care scutură nucile de pe marginea drumului !

Pinterest LinkedIn Tumblr

Odată cu începutul recoltării timpurii a nucilor pentru comercializarea sau procesarea acestora, administraţia „Red Union Fenosa” atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de protecţie împotriva electrocutărilor.

Surse din cadrul întreprinderii au comunicat pentru Infotag că analiza cazurilor de electrocutare denotă faptul că persoanele implicate în strângerea nucilor de pe copacii plantaţi contrar normelor de securitate, de-a lungul drumurilor în zonele de protecţie a liniilor electrice aeriene (LEA) sau în apropierea altor instalaţii electrice, nu ţin cont de aflarea sa la distanţe inadmisibile de la conductorii aflaţi sub tensiune, utilizează diferite ţevi sau bare metalice pentru a scutura nucile, neglijând riscul atingerii prin intermediul lor a conductorilor sau al creării unui arc electric.
 
„Cetăţenii nu ţin cont de căderea precipitaţiilor, de umiditatea solului sau a celei din atmosferă, care facilitează scurgerea sau transmiterea curentului prin intermediul diferitor obiecte folosite în calitate de instrument de lucru. Chiar şi atingerea conductorilor electrici de crengile verzi sau umede ale copacilor poate fi cauza unui accident cu consecinţe grave pentru persoanele aflate pe copac în acel moment”, a spus administraţia Red Union Fenosa.
 
Una din cele mai frecvente încălcări ale Regulamentului constă în plantarea şi întreţinerea în zona de protecţie a reţelelor electrice a pomilor fructiferi, în special a nucilor, şi efectuarea lucrărilor de strângere a roadei în perimetrul de securitate a LEA.
 
„Red Union Fenosa” S.A. efectuează permanent în mod planificat lucrările necesare de tăiere a vegetaţiei în zonele de protecţie ale LEA şi a instalaţiilor electrice, dar populaţia trebuie să conştientizeze riscurile la care se expune şi să renunţe la aceste activităţi.
loading...

Comments are closed.