Social

Avertisment privind un viitor mare cutremur!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului din România, a vorbit despre viitorul mare cutremur din România, făcând declarații la 41 de ani de la devastatorul seism din 4 martie 1977. Dar cum va afecta asta Republica Moldova?

Gheorghe Mărmureanu a studiat periodicitatea producerii marilor seisme din Vrancea și susține că a ajuns la concluzia că aceste cutremur se repetă într-un mod ciclic. Înaintea unui discurs susţinut la Conferinţa cu tema „Cutremurele vrâncene. Certitudini / Incertitudini”, Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre viitorul mare cutremur din România.

Astfel, potrivit renumitului seismolog, cutremurele vrâncene au anumită periodicitate, unele sunt la 37 de ani, altele la 60 de ani sau la 100 de ani.

„Interesant este că toate seismele mari nu au avut cutremure importante înainte. Şi aici este dificultatea cu Vrancea. Dar nu poţi ţine o ţară sub stres. Ce pot să vă spun este că la viitorul mare cutremur, România va fi mai puţin afectată, unda de şoc se va îndrepta către Kiev şi Chişinău”, a dezvăluit Gheorghe Mărmureanu despre viitorul mare cutremur.

Menționăm că, în rezultatul cutremurului din 1977, peste 1.500 de oameni din România au murit, peste 11.000 au fost răniţi și 30 de imobile au fost puse la pământ.

loading...

Comments are closed.