Avertismentul Turciei pentru Rusia: Erdogan îl îndeamnă pe Putin să nu ia măsuri care să escaladeze tensiunile

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut miercuri omologului său rus Vladimir Putin să nu escaladeze tensiunile, după ce Moscova a lovit instalații vitale pentru transporturile de cereale din Ucraina, transmite agenția AFP, scrie G4Media.ro

Erdogan i-a spus lui Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, că nu ar trebui să se facă niciun pas care ar putea duce la escaladarea tensiunilor, subliniind semnificația unui acord privind cerealele pe care l-a numit un „pod pentru pace”, potrivit biroului liderului turc.

Acordul, mediat de Turcia și de Națiunile Unite, a permis Ucrainei să exporte cereale prin porturile sale din Marea Neagră, dar a fost anulat luna trecută după ce Moscova s-a retras unilateral.

Discuția telefonică interviu vine într-un moment în care Ucraina acuză Moscova că vizează instalațiile sale portuare de la Marea Neagră. Procurorul general al Ucrainei a anunțat că atacuri nocturne cu drone au lovit infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre. Acestea au fost atacuri „inacceptabile”, potrivit președintelui României, Klaus Iohannis.

Total
0
Shares
Total
0
Share