Avertizare de pericol excepțional de incendiu în perioada 14 iunie – 19 iunie 2023

În urma ultimelor informații furnizate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, a fost emisă o avertizare de pericol excepțional de incendiu în perioada 14 iunie – 19 iunie 2023. Conform datelor, ariile extinse sunt afectate de această amenințare gravă, clasificată ca fiind de clasa V și având caracter natural.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a luat măsuri imediate pentru a face cunoscută această avertizare și a îndemnat populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Cu temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate declanșa un incendiu de vegetație sau în sectorul locativ.

În lumina acestui pericol iminent, oamenii sunt rugați să evite cu orice preț utilizarea focului în apropierea lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement, în scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse. Este esențial ca adulții să acorde o atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul, întrucât acest lucru ar putea genera situații periculoase și incendii.

Pentru a răspunde în mod prompt și eficient în caz de risc, IGSU recomandă populației să apeleze numărul de urgență 112 în situații deosebite. Echipajele de intervenție și salvare sunt pregătite să acționeze în cel mai scurt timp posibil pentru a limita consecințele și a proteja viețile și bunurile cetățenilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share