AVERTIZARE METEO! Risc de inundații în unele zone ale Republicii Moldova

 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis o avertizare importantă privind prognoza hidrologică pentru data de 25 mai 2023. În contextul avertizării meteorologice referitoare la căderile ploilor de scurtă durată și posibile averse puternice, se prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante, cu risc de inundații locale în anumite zone.

Conform informațiilor furnizate, se estimează că cantitatea de precipitații va atinge valori între 15 și 25 litri pe metru pătrat. Aceste ploi abundente pot provoca scurgeri de apă rapide și pot determina creșterea nivelului cursurilor de apă în anumite zone, reprezentând un risc de inundații locale.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție adecvate în aceste condiții meteorologice. Este important să se monitorizeze evoluția fenomenelor prognozate și să se urmeze actualizările emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat va continua să monitorizeze evoluția situației și, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor, va emite actualizări și recomandări suplimentare pentru populație.

Este esențial ca cetățenii să fie bine informați și să acorde atenție avertizărilor oficiale, luând în considerare măsurile de siguranță și precauție pentru a minimiza riscurile asociate cu aceste condiții meteorologice.

Total
0
Shares
Total
0
Share