Avertizare meteorologică: Cod Galben de caniculă în toată țara

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben cu privire la fenomenul de caniculă, care va afecta Republica Moldova în perioada 22-28 august 2023.

Pe arii extinse, se prognozează că temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33°C și +36°C.

În acest context, SHS vine cu recomandări pentru populație:

Se impun câteva măsuri esențiale pentru a face față condițiilor de caniculă și pentru a preveni potențiale probleme de sănătate:

Evitați expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00, perioada de maximă intensitate a radiațiilor solare.

Purtați pălării de soare și haine lejere, confecționate din materiale naturale, cu culori deschise, pentru a reflecta razele solare și a reduce absorbția căldurii.

Faceți dușuri călduțe în timpul zilei pentru a răcori corpul, evitând ștergerea completă de apă pentru a menține hidratarea pielii.

Consumați între 1,5 și 2 litri de lichide zilnic, indiferent dacă simțiți senzația de sete sau nu. Este important să vă mențineți hidratarea pentru a evita deshidratarea.

În perioadele de caniculă, se recomandă consumul regulat de apă, un pahar sau echivalentul său la fiecare 15 – 20 de minute, pentru a compensa pierderile de lichide prin transpirație.

Includeți în alimentație fructe și legume proaspete, precum pepenele galben, pepenele roșu, prunele, castraveții și roșiile, acestea având un conținut ridicat de apă și substanțe nutritive esențiale.
Acordați o atenție specială persoanelor vulnerabile, cum ar fi copii, vârstnicii sau persoanele cu dizabilități. Oferiți-le lichide în mod regulat, chiar dacă nu cer expres.

Total
0
Shares
Total
0
Share