Avertizare: Scăldatul în lacurile din Capitală reprezintă un pericol!

Scăldatul în lacurile din Capitală reprezintă un pericol, chisinau, medic
 

Apa din lacurile „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Trandafirilor”, „Valea Morilor”, „Vatra” şi râul Nistru nu corespunde cerinţelor de calitate a mediului pentru apele de suprafaţă şi nu poate fi utilizată în scopuri de agrement. Anunţul a fost făcut de medicii de la Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău după ce au prelevat probe din lacuri.

Potrivit medicilor epidemiologi de la centrul sus-numit, în apa lacurilor din capitală au fost depistate bacterii Coliforme şi E. Coli. În nisipul de pe plajele zonelor de agrement nu au fost depistate ouă de helminţi.

Conform sursei citate, în anul curent autorităţile publice locale responsabile de acest compartiment au început la timp lucrările de pregătire pentru sezonul estival. Plajele sunt curăţate de gunoiul menajer. A fost vopsit şi reparat utilajul amplasat pe plaje. Nu este trasată reţea cu apă potabilă către plajele „Râşcani”, „Vatra”. Se desfășoară lucrări de conectare la apă pe plaja ”Valea Morilor”.

Epidemiologii au anunţat că starea sanitară a zonelor de agrement din capitală lasă de dorit. Bazinele acvatice nu sunt curăţate de nămol şi deşeuri vegetale. Staţiile de salvare nu au fost reparate şi trusele medicale pentru sezonul estival nu au fost reînnoite. WC-urile publice din zonele de agrement deservite de Regia „Autosalubritate” nu sunt asigurate cu apă curgătoare, ceea ce nu permite dereticarea şi dezinfecţia lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share