Alte știri

Avia Invest îşi exprimă nedumerirea în legătură cu solicitarea venită din partea Autorităţii Aeronautice Civile

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu informaţia apărută în spaţiul public şi anume solicitarea Autorităţii Aeronautice Civile către Avia Invest de prezentare a bazei de costuri pentru formarea tarifelor aeroportuare, concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău precizează următoarele.

Avia Invest îşi exprimă nedumerirea în legătură cu solicitarea venită din partea Autorităţii Aeronautice Civile în contextul în care mărimea şi metoda de calcul a tarifelor aeroportuare au fost aprobate tocmai prin ordinul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova încă din anul 2007. Din momentul înfiinţării Aeroportului Internaţional Chişinău în 1995 şi până în prezent, toate taxele aeroportuare au fost instituite de autorităţile statului şi anume Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile, iar ulterior de către succesorul ei Autoritatea Aeronautică Civilă.

Metodologia de calcul a tarifelor aeroportului nu a fost niciodată stabilită de concesionarul aeroportului. Avia Invest nu a modificat mărimea tarifelor şi a altor plăţi aeroportuare, fiind în vigoare cele percepute până la semnarea contractului de concesiune în 2013.

Mai mult decât atât, Avia Invest a elaborat şi a reuşit să implementeze cu succes o politică de atragere a companiilor aeriene, prin care a acordat reduceri substanţiale de la mărimea tarifelor existente în vederea diversificării destinaţiilor de zbor.

Prin urmare, pasagerii aeroportului Internaţional Chişinău au putut să beneficieze de zeci de zboruri noi directe lansate din Chişinău spre mai multe ţări din Europa, la preţuri avantajoase.

Cât priveşte sesizarea făcută de AAC la poliţie, administraţia Avia Invest este încrezătoare în compentenţa instituţiilor abilitate de a-şi face munca în conformitate cu prevederile legale.

loading...

Comments are closed.