Social

Avioanele care vin din Italia, Franța și Regatul Unit sunt pline cu persoane infectate? Ce fac unii moldoveni înainte să se urce la bord

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unii moldoveni întorși acasă în această perioadă de epidemie de coronavirus din state afectate de Covid – 19, încearcă să îi păcălească pe polițiștii de frontieră și să ascundă chiar și cele mai ușoare simptome de boală pe care le au, transmite tv8.md, sursă citată de Telegraph.md

Înainte să se îmbarce în cursa charter sau înainte de a trece frontiera terestră, aceștia administrează preparate antipiretice.

„Asemenea cazuri există, oamenii încercând să ascund astfel simptomele cum ar fi febra”, a spus Viorica Dumbrăveanu într-un briefing de presă din această dimineață.

Potrivit datelor Ministerului de Externe de la Chișinău, în ultimele două săptămâni, în țară s-au întors în jur de patru mii de moldoveni din diverse colțuri ale lumii.

Un mesaj despre revenirea moldovenilor de peste hotarele țării a scris și Dragoș Galbur, absolvent al Universității de Stat de Medicină și Farmacie:

”În Anglia există așa o universitate care se numește The University of Oxford și care e universitatea nr.1 în lume (conform The World University Ranking pentru anul 2019).

Apoi iată, în această universitate există oameni de știință care își dedică întregile lor vieți studiilor, cercetărilor științifice, descoperirilor și așa mai departe. De la începutul acestei pandemiei, ei bat alarma că situația în Marea Britanie este mai alarmantă ca în alte țări europene, pentru că nu s-au luat niciun fel de măsuri de precauție din start, iar ultimul lor studiu arată că jumătate din populația Marii Britanii, adică vreo 30 de milioane ar fi deja infectată cu Covid-19. În această cifră intră desigur și moldovenii care trăiesc în regat, și pe care timp de 2-3 săptămâni, nu înțeleg de ce, Guvernul de la Chișinău, AirMoldova & Co îi tot aduce acasă. Bine, evident că scopul principal al companiilor avia e banul, dar din punct de vedere epidemiologic, aceste manevre mi se par o bombă cu ceas!

Se preconizează că în jur de 5000 de moldoveni din regat vor ajunge acasă în următoarele 3 săptămâni, cu rute directe sau prin România. Dacă e să ascultăm de ce zic cercetătorii de la Oxford (pe care eu îi cred mult decât pe cercetătorii de la Chișinău, care nici nu există), 2500 din aceștia ar putea fi infectați cu Covid-19, matematic vorbind. Nematematic, întrebarea e oare câți din aceste 5 mii de persoane vor respecta carantina luând în considerare că vine Paștele? Sunt testați obligatoriu toate persoanele care intră în țară? Desigur că nu. Și atunci, dacă undeva îi înțeleg pe cei care vin acasă, atunci nu îi înțeleg deloc pe cei de la guvernare. Ce faceți, băi?!

Nu se înțelege un lucru esențial – noi avem în jur de 5-6 sute de mii de bătrâni în republică, care formează un grup de risc extrem de mare, și chiar dacă premierul Chicu afirmă că sistemul de sănătate poate suporta 4000 de persoane infectate cu coronavirus, această cifră nu corespunde realității, iar noi cei din sistemul medical cunoaștem acest lucru.

Unica speranță acum e responsabilitatea și responsabilizarea celor care ajung în țară de a sta 14 zile izolați în carantină, deși sunt foarte sceptic, altfel, într-o lună, vom întrece România la cifre.”

 

loading...

Comments are closed.