Actual

Avocat Promo-LEX, despre acțiunile SIS în privința judecătorului, care l-a repus în funcție pe Clima: ”Timpuri noi cu metode vechi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vadim Vieru, avocat Promo-LEX, condamnă atacul asupra judecătorului, care l-a repus pe Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Reacția vine după ce în presă au apărut informații că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a sesizat Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Generală pe marginea acțiunilor magistratului de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani, Alexei Paniș, care în 31 decembrie 2021 a emis o decizie prin care Vladislav Clima a fost restabilit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. SIS l-a informat oficial despre acest lucru pe președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„SIS a sesizat CNA și PG pentru că un judecător nu a pronunțat o soluție prea populară, chiar dacă e legală, după mine (am citit hotărârea motivată).

Se vehiculează că ordonanțele de pornire a urmăririi penale, percheziție, reținere sunt deja pregătite. Totul este pregătit pentru o execuție publică.

Dacă asta se v-a întâmpla, cineva a căzut mai jos de plintă. Timpuri noi cu metode vechi”, a scris Vadim Vieru pe Facebook.

Precizăm că Asociația Judecătorilor a calificat acțiunile SIS drept abuzive și care amintesc de „Poliția Politică”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Vadim Vieru 6m SIS a sesizat CNA și PG pentru că un judecător nu a pronunÈat o soluție prea populară, chiar dacă e legală, după mine (am citit hotărârea motivată) Se vehiculează că ordonanțele de pornire a urmăririi penale, percheziție, reținere sunt deja pregătite. Totul este pregătit pentru o execuție publică Dacă asta se v-a întîmpla, cineva a căzut mai jos de plintă. Timpuri noi cu metode vechi.”

loading...

Comments are closed.