Politică

Avocat: Să fiu sincer, mă strânge în spate când mă gândesc, că propriul stat nu ne poate asigura securitatea și siguranța fiecăruia dintre noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Avocatul Iurie Mărgineanu a venit cu o reacție dură referitor la răpirea judecătorului ucrainean Mykola Chaus, transmite Telegraph.md

Conform avocatului este deplorabilă situația în care „propriul stat nu ne poate asigura securitatea și siguranța fiecăruia dintre noi.

Mărgineanu a făcut referire și la răpirile cetățenilor moldoveni de către autoritățile transnistriene în luna octombrie anul trecut: „Astea erau numai zvonuri. Iată că am ajuns să o vedem în realitate, în ziua mare, fără nici o jenă, cu implicarea diplomaților. Pe ei îi înțeleg, au implicat tot mecanismul statal al țării, pentru săvârșirea unei crime pe teritoriul Moldovei. Se mai vehiculează că, chipurile ar fi fost implicați serviciile noastre secrete în această crimă.

Totodată, Mărgineanu a făcut referire la faptul că statul nu poate să apere și să asigure siguranța personală a cetățeanului: „Pe cine noi am pus în funcție și cui plătim salarii, ca să ne apere, nu numai pe noi, dar și țara? Cui am încredințat Moldova?

De asemenea, avocatul atrage atenția și asupra faptului că Ucraina a susținut separatismul din Transnistria și fenomenului în care profesorii turci au ajuns subiect de mare importanșă în media, iar despre răpirea lui Chaus „presa liberă” tace:

Dacă se va adeveri că sunt implicați cei din serviciile secrete, atunci merită atrași la răspundere pentru trădare de patrie conform art. 337 CP RM.

În ceia ce privește ucrainenii este clar, pentru ei Moldova nu înseamnă nimic. Vă mai aduceți aminte cum în parlamentul ucrainean ne-au făcut proști de la tribuna centrală „Ты чего молдован, не понимаешь?” și atitudinea se vede este corespunzătoare.

O să mai îndrăznesc să vă aduc aminte, că anume ofițeri din armata regulată a Ucrainei, ne mai vorbind de voluntari (naționaliști din UNA-UNSO) luptau în potriva noastră de partea separatiștilor. Anume ei au susținut enclava.

Fără susținerea lor, nu era posibilă supraviețuirea separatismului în stânga Nistrului.

A îndrăznit oare cineva după independență să le ceară Bugeacu, Bucovina și ținutul Herța? Sau poate noi deținem teritorii ucrainești și ne jenăm? Sau poate cineva le-a cerut aceste teritorii și eu nu țin minte?
Consider, că cel puțin, la momentul dat să reacționeze primele persoane prompt, cu declararea unor persoane non grata, cu note de protest și alte mecanisme diplomatice.

Ucraina striga în gura mare în toată lumea despre „зеленые человечки” au făcut un tam-tam pe tot globul pământesc și până astăzi strigă la toată lumea чей Крым?, чей Крым? , de parcă de la asta Crimeea se va întoarce sub jurisdicția Ucrainei.

Nu înțeleg nimic, de ce cu învățătorii Turci s-a făcut tam-tam la toate posturile TV libere și ne libere, dar acum așa numita „presă liberă” a luat apă în gură???

Posibil nu se dorește de a deranja vecinii sau partenerii strategici, sau încă din Washington nu a venit permisiunea……?!

Am așa o impresie că cît actuala guvernare din Ucraina atăt și ai noștri sunt conduși dintr-un cabinet din „Washingtonskhii обком”, sau mai rău de aceiași persoană, și de aia se tace intenționat, sau au fost complici la crimă?!!!

Să-mi fie iertată îndrăzneala….” a scris Mărgineanu.

Citește și: NEWS ALERT // DOC: Președinția solicită prelungirea interdicției pentru exportul de grâu din țară până în data de 31 iunie

loading...

Comments are closed.