Avocatul Poporului pentru drepturile copilului se sesizează în cazul autocarului cu copii blocat în Belarus

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, s-a sesizat din oficiu pe marginea informației publicate în mass-media referitor la autocarul cu copii din Republica Moldova blocat timp de aproape 48 ore în Belarus.

Potrivit informațiilor publicate în presă și a comentariului Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile lituaniene nu au permis tranzitarea autocarului din cauza lipsei de licență a transportatorului.

Ombudsmanul copilului apreciază implicarea tempestivă a Ministerului Afacerilor Externe și a ambasadelor Republicii Moldova de la Vilnius și Minsk în soluționarea cazului dat. Totodată, Avocatul Copilului își propune elucidarea tuturor aspectelor cazului, în scopul prevenirii unor situații similare pe viitor.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului amintește că adulții sunt titularii de obligații în ceea ce privește respectarea drepturilor copilului și îndeamnă organizatorii deplasărilor cu copii să se asigure că dispun de toate actele necesare realizării călătoriilor în siguranță.

Total
0
Shares
Total
0
Share