Actual

Azer, condamnat la 13 ani închisoare pentru șantajarea unui cetățean turc stabilit în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstratat în fața magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani vinovăția unui cetățean al Azerbaidjanului pentru șantajarea unui cetățean al Turciei, în Chișinău.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prin urmare, inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, cu executare reală, pentru faptele comise la începutul lui 2021. Atât condamnatul, cât și victima locuiau și munceau în Moldova, iar relația acestora ținea de activitatea profesională. Totuși, inculpatul azer i-a pretins cetățeanului turc întoarcerea unei datorii inventate, de peste 1,8 milioane lei. În acest scop, inculpatul l-a amenințat cu un cuțit pliabil cu lungimea de 15 cm, precum și cu un pistol, în complicitate cu un alt figurant, în privința căruia continuă urmărirea penală, sub supravegherea procurorilor PCCOCS. Pe lângă amenințarea cu moartea, aceștia au obligat victima să scrie o recipisă prin care le-ar fi permis să-i ia automobilul de lux ca gaj.

Ulterior reținerii în luna aprilie curent, acesta a fost plasat în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, iar acum se află în custodia statului în calitate de condamnat.

Notă: Sentința pronunțată poate fi contestată, astfel încât potrivit legii persoana condamnată este considerată nevinovată până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

loading...

Comments are closed.