Azerbaidjanul declară că doar ”retragerea” totală a Armeniei din Nagorno-Karabah va instaura pacea în regiune

Azerbaidjanul a apreciat marţi drept posibilă o pace cu Armenia în cazul unei retrageri “totale” a acesteia din Nagorno-Karabah, teritoriu azer aflat sub controlul separatiştilor armeni, unde Baku a lansat o operaţiune militară, scrie Agerpres.ro

“Singurul mijloc de a ajunge la pace şi la stabilitate în regiune îl constituie retragerea necondiţionată şi totală a forţelor armate armene din regiunea azeră Karabah şi dizolvarea pretinsului regim” separatist, a subliniat diplomaţia azeră într-un comunicat.

La rândul său, Armenia a dat asigurări că nu are forţe armate desfăşurate în Nagorno-Karabah, dând de înţeles că doar aliaţii săi separatişti se află la faţa locului pentru a face faţă “operaţiunilor antiteroriste” lansate de Azarbaidjan.

“Ministerul Apărării al Armeniei a declarat de mai multe ori, şi declară din nou, că Armenia nu are armată în Nagorno-Karabah”, a subliniat ministerul armean într-un comunicat pe Telegram.

Între timp, Ministerul Apărării azer a anunţat marţi că organizează coridoare umanitare pentru a permite evacuarea civililor din Nagorno-Karabah.

“Pentru a permite evacuarea populaţiei din zona periculoasă, coridoare umanitare şi puncte de primire au fost înfiinţate pe ruta Lacin şi în alte direcţii”, a anunţat Ministerul azer al Apărării într-un comunicat.

Total
0
Shares
Total
0
Share