Social

BAC 2018: A fost aprobată lista candidaților scutiți de la susținerea unor examene de bacalaureat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 30 mai, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a prezidat ședința Comisiei Naționale de Examene (CNE) cu privire la organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziilor și liceelor.

În cadrul ședinței a fost aprobată lista candidaţilor cărora li se acordă nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat, din actuala sesiune, care au susținut, pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

Astfel, în acest an, 785 de elevi vor obține nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat, în comparație cu 637 în 2017, 460 în 2016 și 229 în 2015. Precizăm că numărul crescând al elevilor cu performanțe deosebite la nivel internațional denotă atât interesul sporit față de cunoașterea limbilor străine, cât și aprecierea înaltă a evaluatorilor străini.

Cumulând și rezultatele olimpiadelor republicane, în total, vor fi acordate din oficiu 864 de note de „10” (zece) pentru 828 de elevi. Printre elevii menționați sunt 28 de elevi care vor obține două note de „10” (zece) din oficiu și sunt 4 elevi care vor obține din oficiu trei note de „10” (zece).

Sesiunea de bacalaureat 2018 se va desfășura în perioada 5-22 iunie. La sesiune s-au înscris 18776 de candidați, dintre care 3077 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Candidații vor susține probele de examen în 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 de centre sunt instituite în municipiul Chișinău, iar 62 de centre în alte localități ale țării.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie. Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat la data de 27 iunie 2018.

Regulamentul cu privire la examenul național de bacalaureat, precum și orarul probelor pot fi accesate pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare: www.aee.edu.md.

loading...

Comments are closed.