Banca Națională lansează un concurs de design pentru monede jubiliare și comemorative

Banca Națională a Moldovei lansează concursul de design grafic pentru monedele jubiliare și comemorative emisiunea anilor 2024 și 2025. Pentru designul câștigător este stabilită remunerația de 15 000 lei. De asemenea, numele câștigătorului va fi publicat pe pagina oficială BNM și înscris în certificatele de autenticitate care însoțesc moneda comemorativă. Proiectele de design pot fi depuse până pe 22 aprilie, ora 14.00, scrie IPN

La concurs pot participa persoanele fizice care au atins vârsta de 18 ani, precum și persoanele juridice. Numărul de proiecte prezentate de un participant pentru o tematică nu este limitat, dar nu mai puțin de două proiecte conceptual diferite per tematica selectată. Participanții sunt obligați să respecte legislația privind drepturile de autor și cele conexe, precizează instituția bancară.

Criteriile de bază pentru selectarea proiectelor prezentate se referă la originalitate, creativitate, estetică și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedelor.

Cerințele privind designul monedelor, condițiile de examinare și evaluare, modul de remunerare, inclusiv alte detalii sunt precizate în procedura privind organizarea și desfășurarea concursului de design grafic pentru monedele jubiliare și comemorative, emisiunea anilor 2024 și 2025.

Informațiile detaliate despre monedele jubiliare și comemorative emise până în prezent de Banca Națională a Moldovei pot fi vizualizate pe site-ul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share