Băncile din Elveția au început să închidă conturile cetățenilor ruși

Băncile elvețiene au început să închidă conturile pentru clienții care au cetățenie rusă, chiar dacă posedă simultan un pașaport al unei alte țări. Acest lucru a fost spus de partenerul de conducere al firmei elvețiene de avocatură Leolex, Roman Kudinov, pentru Vedomosti.

Potrivit acestuia, mai mulți clienți ai UBS și Credit Suisse cu dublă cetățenie, s-au confruntat cu această problemă. Toți plătesc impozite în Elveția, chiar dacă nu primesc venituri în Rusia.

Totodată, o instituție financiară elvețiană a refuzat să deschidă conturi pentru mai mulți cetățeni israelieni care și-au păstrat pașapoartele rusești, a declarat Ivan Tikhonenko, șeful practicii bancare la firma de avocatură Amond & Smith. Potrivit acestuia, a fost cerută și confirmarea documentară a renunțării la cetățenia rusă pentru interacțiunea ulterioară cu clienții firmei.

O altă instituție bancară a închis contul unui client al unei companii rusești de consultanță, care are cetățenie rusă și un permis de ședere în Elveția, a declarat o sursă din cadrul companiei pentru ziar.

Anterior, în perioada 2022-2023, băncile elvețiene au închis conturile clienților ruși cu mai puțin de 1 milion de dolari, în timp ce pentru restul clienților noi din Rusia au ridicat pragul de intrare la 5-10 milioane de dolari.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share