Bangkok este sufocat de noi cazuri de COVID-19. Pacienții din afara capitalei Thailandei sunt trimiși acasă în trenuri modificate

Thailandezii care vor să se trateze împotriva Covid-19 în Bangkok sunt întorși în orașele lor cu trenul, autoritățile încercând să ușureze povara asupra sistemului medical din capitală, informează Digi24.ro

Thailanda încearcă să controleze cel mai grav val al pandemiei de Covid-19, spitalele din Bangkok fiind copleșite de o creștere a cazurilor și de cererea pentru paturi care depășește capacitatea de furnizare.

Marți, un tren ce ducea 135 de lucrători migranți fără simptome Covid sau cu simptomatologie ușoară a plecat din Bangkok către provinciile din nord-estul țării, arată ministrul Sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul. Trenul a fost programat să lase pacienții în șapte provincii, unde sunt preluați de o echipă de doctori și asistente, și sunt trimiși să se izoleze și să ia tratament.

“Nu ar trebui să există frică față de răspândirea Covid-19 având în vedere că avem un sistem bun prin care îi luăm de la început de la cazările lor către destinații. Fiți siguri că va fi o «rută izolată»”, a spus Anutin.

Miercuri, națiunea din Sud-Estul Asiei a raportat 16.533 de cazuri Covid – cel mai mare număr de cazuri dintr-o singură zi – și 133 de noi decese, potrivit grupului de lucru pentru Covid al țării, CCSA. În total, au fost 543.361 infecții confirmate și 4.397 fatalități din cauza virusului, a mai spus CCSA.

Săptămâna trecută, a existat o revoltă publică după ce câteva cadavre au fost găsite pe stradă, lăsate ore întregi înainte ca o ambulanță să le ia. Șeful adjunct al Poliției Metropolitane a declarat pentru CNN că din cele patru persoane decedate recuperate cel puțin două au fost confirmate cu Covid-19.

“Au existat întârzieri în recuperarea corpurilor de pe stradă, salvatorii fiind nevoiți să facă pași suplimentari pentru a face față cazurilor suspecte de Covid-19. Trebuie să recunosc că este mult de muncă”, a precizat Piya Tawichai.

În contextul creșterii numărului de cazuri și decese provocate de noile variante, inclusiv tulpina Delta care a fost identificată mai întâi în India, și având în vedere ratele scăzute de vaccinare, autoritățile se grăbesc să ușureze povara de pe sistemul de sănătate.

În capitală, care a suportat greul din noile cazuri, autoritățile planifică să transforme 15 vagoane de tren într-o facilitate de izolare comunitară pentru pacienții de Covid-19 care așteaptă pentru eliberarea paturilor de spital, a transmis, marți, guvernatorul din Bangkok, Aswin Kwanmuang.

Vagoanele de tren vor avea 240 de paturi și ar trebui să fie operaționale începând de vineri.

Plase de țânțari vor fi instalate la ferestre, sistem electric și pentru apă va fi instalat iar toaletele vor trebuie construite în afara vagoanelor.

Oificialii thailandezi spun că cererea pentru paturi de spital în Bangkok este de trei ori mai mare decât actuala capacitate, din cauza creșterii numărului de noi infectări cu coronavirus.

Citește și: FOTO // Un incendiu de proporții a făcut ravagii lângă Atena. Vinovat ar fi un apicultor care afuma stupii

Total
0
Shares
Total
0
Share