Bani la buget: Serviciul Vamal a încasat săptămâna trecută peste jumătate miliard de lei

În perioada 15 – 22 mai curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 567,8 milioane de lei (aproximativ 28,3 mln de euro).

Potrivit instituției, în această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18 milioane de lei, ceea ce reprezintă 3,2% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 246 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 70 944 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 21 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 104 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 12,7 miliarde de lei, cu 11% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share