Bani pentru pensii nu sunt, în schimb sunt pentru restaurarea monumentelor sovietice la care depune flori Igor Dodon

Bani pentru pensii nu sunt, sunt bani pentru restaurarea monumentelor sovietice la care depune flori Igor Dodon, republica moldova salarii, guvernul sandu, 

Primăria Chișinău a alocat, în luna august curent, 344 de mii de lei pentru restaurarea monumentului sovietic din fața Academiei de Științe a Moldovei, dedicat „eliberatorilor de sub ocupația fascisto-germană”, acolo unde președintele Igor Dodon și socialiștii au depus flori pe 24 august, informează Ziarul Național.

Chiar dacă Igor Dodon s-a lăudat public despre faptul că acest monument a fost restaurat la inițiativa sa, actele făcute publice de liderul liberalilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, arată că primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a semnat alocarea miilor de lei necesare, în conformitate cu o decizie a Consiliului Municipal Chișinău din luna iulie curent.
 
Președintele fracțiunii liberale din CMC, Ion Cebanu, se arată îngrijorat că municipiul ar putea rămâne fără bani în noiembrie curent, inclusiv din cauza unor asemenea decizii luate în interes de partid, care ar fi și ilegale.
 
„Au golit caznaua municipiului Chișinău pe tot felul de interese de partid și electorale, așa încât prin luna noiembrie se preconizează că municipiul nu va mai avea bani nici de salarii, gaura financiară fiind de minus 200 de milioane de lei. Ultima escapadă financiară este acordarea a 344 de mii de lei pentru așa-numitul monument al eliberatorilor de sub ocupația fascisto-germană din fața Academiei de Științe. Deși acest edificiu rămas din URSS nu se află la balanța contablă și nici în proprietatea Chișinăului, la porunca lui Dodon și a fracțiunii socialiștilor din CMC, Talmaci, de frică, a semnat acordarea acestor bani pentru repararea unui monument sovietic, fără măcar respectarea procedurilor legale de achiziții. Asta în timp ce orașul nu are bani elementar să încheie anul financiar. După împărțirea cu cei din blocul „ACUM” a preturilor de sector, socialiștii au golit și caznaua municipală, doar din interese electorale. Cerem organelor abilitate să facă ordine și să nu permită un asemenea dezmăț financiar! Cei de la ACUM de ce tac?”, întreabă Cebanu.
Amintim că alianța ACUM-PSRM au anulat cei 600 lei pe care pensionarii îi primeau pe timpul Guvernului Filip. Aceștia motivează decizia prin faptul că nu sunt destui bani în bugetul de stat.
Maia Sandu a cedat, Igor Dodon va merge la ONU și va reprezenta Republica Moldova, organizatia natiunilor unite, guvernul filip pdm, psrm acum, maia sandu onu, 
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share