Barack Obama și Bill Clinton își oferă sprijinul lui Joe Biden în campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie

Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe Biden, în campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, participând împreună la un eveniment de strângere de fonduri la finalul căruia echipa lui Biden a afirmat că au fost donaţi peste 26 de milioane de dolari, scrie Agerpres.ro

Show-ul organizat la Radio City Music Hall din Manhattan, New York, la care au luat parte şi mai multe vedete din lumea muzicii, nu a fost ratat nici de criticii politicii guvernului american din Orientul Mijlociu, care au întrerupt de mai multe ori cu huiduieli discursurile liderilor democraţi, în timp ce alţii au protestat în afara sălii.

La evenimentul de campanie au luat parte câteva mii de oameni, după ce au plătit între 225 de dolari şi o jumătate de milion de dolari pentru un bilet.

Barack Obama a zburat de la Washington la New York cu avionul guvernamental Air Force One împreună cu fostul lui vicepreşedinte Joe Biden, în timp ce Bill Clinton a venit la eveniment pe cont propriu.

Cei trei au discutat pe scenă despre democraţie, viaţa la Casa Albă, conflictele internaţionale şi deciziile dificile ale unui şef de stat.

Obama şi Clinton au lăudat prestaţia lui Biden, care, în schimb, l-a criticat pe fostul preşedinte republican Donald Trump, cu care va concura la scrutinul din noiembrie. Biden a avertizat că rivalul său neagă schimbările climatice, este în relaţii bune cu autocraţi de pe plan global şi vrea să limiteze o serie de drepturi fundamentale.

Barack Obama a subliniat că alegătorii trebuie să răspundă la întrebarea cine este realmente interesat de preocupările lor şi ţine cu adevărat la ei. “Sunt destul de sigur că celălalt nu”, a spus Obama referitor la Trump. În schimb “acestui tip îi pasă”, a adăugat Obama, indicându-l pe Biden.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share