Bărbat condamnat la 12 ani de închisoare pentru omorul iubitei sale

 

Un locuitor al capitalei a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru omorul intenționat al iubitei sale, după ce mai mult timp, cazul fusese cercetat sub aspectul determinării victimei la suicid, relatează Telegraph.md

Tragedia s-a produs în seara zilei de 26 noiembrie 2018, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, unde inculpatul, împreună cu iubita sa, au venit în ospeție la niște prieteni. După ce au consumat alcool, cuplul s-a luat la ceartă, bărbatul aplicându-i victimei câteva lovituri, după care a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

În urma leziunilor grave primite, victima, în vârstă de 19 ani, a decedat pe loc.

Profitând de faptul că gazdele se aflau în odaia vecină, agresorul i-a chemat, interpretând situația în favoarea sa, și anume, că tânăra s-ar fi sinucis după ce el i-ar fi comunicat că nu o mai iubește.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au documentat cazul, inițiind o cauză penală pe faptul determinării la sinucidere.

Peste câteva luni, dosarul a fost preluat de către un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, care a dispus o serie de expertize pentru a elucida toate circumstanțele cazului. Suspiciunile procurorului au ridicat mai multe semne de întrebare, concluziile experților confirmând că leziunile puteau fi comise de către o altă persoană.

Prin urmare, la demersul procurorului, agresorul a fost arestat, iar în urma măsurilor speciale de investigație, a fost interceptat apelul telefonic al acestuia din izolator către gazdele apartamentului în care s-a produs crima. Potrivit descifrărilor, învinuitul încerca să-i determine să facă declarații în favoarea sa, precum că victima s-ar fi sinucis.

Urmare unui complex de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, adevărul a ieșit la iveală, iar procurorul a demonstrat prin probe vinovăția inculpatului, căruia i-a mai fost imputat un capăt de acuzare – amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.

Citește și: FOTO // ACCIDENT GRAV la Grătiești: O mașină s-a făcut zob, după ce s-a izbit într-un gard

Total
0
Shares
Total
0
Share